خانهتکانی یا اسراف؟
- شناسه خبر: 4970
- تاریخ و زمان ارسال: 27 اسفند 1402 ساعت 09:40
- بازدید : 142
- نویسنده: کرمان 1400
به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری کرمان۱۴۰۰؛ اسفند که از راه میرسد اکثر خانوادههای ایرانی به جان خانه میافتند و میخواهند با شستوشوی فرش، لوازم خانه، در، دیوار، حیاط و… جان تازهای به خانهها ببخشند اما عدهای از آنها بیتوجه به اینکه منابع آبی خصوصاً در استان کرمان شرایط خوبی ندارند، خواسته یا ناخواسته آب را هدر میدهند و در نتیجه میزان مصرف آب در روزهای پایانی سال افزایش چشمگیری پیدا میکند و شاید اگر تنها یک روز بدون مایه حیات را تصور کنید، آنگاه متوجه اشتباه بزرگ خود شده و در خانهتکانی مراقبت بیشتری کنند تا یک خانهتکانی همراه با صرفهجویی داشته باشند.
بسیاری از وسایلی که برای شستن آنها کلی آب هدر میدهیم، اصلاً نیازی به شستن ندارند و با یک گردگیری ساده و دستمالکشی تمیز خواهند شد.
برخی هم حاضر نیستند اندکی سختی به خود راه دهند و از شلینگ آب به جای جاروی حیاط استفاده میکنند که امر بسیار ناپسندی است؛ با جاروکشی و یک آبپاشی اندک، بسیار میتوان در مصرف آب صرفهجویی کرد.
یا آن عدهای که عادت به استفاده از شویندههای قوی همچون وایتکس کردهاند، باید بدانند که بیشک شستن این شویندهها هم به آب بیشتری نیاز دارد.
مشکل بعدی وقتی ظهور پیدا میکند که به همین شستوشوها بسنده نمیکنند و نوبت به شستن خودروها میرسد و این بار شینلگ آب روی خودروها رها میشود، در صورتیکه با چند سطل آب میتوان این کار را انجام داد.
یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که آب مصرفی که حاوی مواد شوینده نیست را راهی فاضلاب نکنیم و از آن برای آبیاری گیاهان استفاده کنیم.
درست است که پاکیزگی مهم است و بسیار سفارش شده اما به همان اندازه هم اسراف نهی شده است.
خانهتکانی بدون اسراف هم امکانپذیر است، کار کنیم تا شادی و شوق نوروز به قیمت غم و تشنگی تابستان تمام نشود
بیایید از یک جایی شروع کنیم و به این عادتهای اشتباه پایان بخشیم، که اگر نبخشیم حتی اگر خودمان با مشکل کمبود آب مواجه نشویم، مدیون آیندگان و افرادی خواهیم بود که در تابستان با جیرهبندی آب مواجه هستند و شاید چندین روز رنگ آب را هم نبینند.
البته بیشتر این موارد مربوط به بانوان بوده و میطلبد که آنها روشهای صرفجویی آب در زمان خانهتکانی را بیشتر مرور کرده، یاد گرفته و به آن عمل کنند.
به امید روزی که بحران کمآبی را جدی گرفته و فرهنگ صرفهجویی در زمان خانهتکانی در بین مردم ترویج پیدا کند.
انتهای خبر/ ک